Over ons

Over Hôtel Nouvelle

Logo Hotel Nouvelle ZW

Hôtel Nouvelle is een echt familiebedrijf. Het wordt beheerd door de familie Neijenhuis. Zij openden het hotel in 2018 na een grondige renovatie van 5 jaar. Hôtel Nouvelle is een hotel met charmante kamers in Engelse stijl in een gerenoveerd monumentaal pand uit 1895. Het hotel ligt in het centrum van Arnhem aan de Rijnstraat 74. Een uitstekende locatie voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers die op zoek zijn naar een goed bed en een heerlijk ontbijt.

Het hotel ligt in de buurt van diverse restaurants, cafés, winkels en amusement in de stad, zoals theater en bioscoop. Op steenworp afstand van Hôtel Nouvelle ligt de Veluwe, een schilderachtig landschap met prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beken.

Het trein- en busstation liggen op vijf minuten lopen van het hotel. Het hotel ligt in een autovrije zone van het centrum van Arnhem, daarom bieden wij geen parkeerplaats. Bekijk onze pagina over parkeren voor meer informatie over parkeren van uw auto of het stallen van uw fiets.

Boek uw verblijf bij ons en geniet van een goede nachtrust en begin de volgende dag met een luxe ontbijt in Engelse stijl met een Nederlands tintje.

Geschiedenis

Hotel Nouvelle 3D

Enige geschiedenis over het gebouw waarin Hôtel Nouvelle gevestigd is: Het gebouw is ontworpen door architect J.W. Boerbooms. In 1896 maakte hij een bouwplan voor de heer W.A. Doorman. Dezelfde architect Boerbooms heeft de gevel van de Eusebius-kerk ontworpen voor de restauratie na de Tweede Wereldoorlog. Hij ontwierp daarnaast ook het St. Elisabeth Gasthuis, een prominent gebouw in Arnhem.

Boerbooms was een leerling van P.J.H. Cuypers, voor wie hij opzichter was bij de bouw van zijn kerk in Brussel. In zijn eigen werk toonde Boerbooms echter meer verwantschap met het werk van Alfred Tepe en het St. Bernulphus-gilde door een sterke invloed van laat-Nederrijnse gotiek.

Vanaf 1894 herstelde Boerbooms het koor van de St. Eusebiuskerk in zijn woonplaats Arnhem. (foto door Fruggo, 2004)

Van de hand van Boerbooms zijn er zes kerken bekend, waarvan de Sint-Werenfriduskerk in Zieuwent (voltooid in 1899) als zijn beste werk wordt beschouwd. Andere beroemde werken zijn de Mariakerk in Apeldoorn, die werd voltooid vanwege de ‘vroege dood’ van Boerboom door Jos.Th.J.Cuypers en Jan Stuyt, de O.L. Vrouwenbezoek in Velp en de Sint-Willibrordus in Vilsteren. Voor de Sint-Martinusparochie in Sneek, de geboorteplaats van zijn vrouw, ontwierp Boerbooms een begraafplaatskapel. Sinds de restauratie in 1995 huisvest deze kapel enkele glas-in-loodramen van de gesloten Sint-Martinuskerk in Foxham. Boerbooms ontwierp ook verschillende scholen en het Elisabeths Gasthuis in Arnhem. In dit laatste gebouw paste hij de neorenaissance stijl toe.

Johannes Wilhelmus Boerbooms (Arnhem, 7 november 1849 – Scheveningen, 8 juli 1899)