Omgeving

Omgeving van Arnhem

Wegwijzer Hotel Nouvelle Arnhem Omgeving

Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland.

De stad is internationaal bekend van de Slag om Arnhem die in en rond Arnhem plaatsvond van 17 tot 25 september 1944 als onderdeel van Operatie Market Garden. Arnhem is niet alleen historisch interessant, maar ook cultureel! U kunt urenlang winkelen in het centrum van de stad en het Modekwartier, genieten van de vele restaurant en barretjes of bezoek de spectaculaire natuur in een van de parken in en rond de stad. Ook zijn er allerlei creatieve evenementen te bezoeken, zoals het Arnhem Fashion Festival of het World Living Statues Festival. Breng de dag door in een van de topattracties, zoals de Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum. Deze attracties trekken jaarlijks vele miljoenen bezoekers en er is voor ieder wat wils.

Verken de omgeving van Hôtel Nouvelle te voet of reis iets verder naar de bezienswaardigheden buiten de stad met de fiets, auto of met het openbaar vervoer.

Lees hieronder een klein overzicht van de leukste activiteiten in Arnhem. U kunt ook de VVV Toeristen Stadsgids + Plattegrond downloaden.

Stadgids en Kaart

De leukste activiteiten in en rond Arnhem

Burgers’ Zoo

Burgers' Zoo

Wees moedig en waag je aan een wereldreis in Burgers’ Zoo! De dierentuin waar je één bent met de natuur. Bent u klaar voor een avontuurlijke expeditie? U reist immers door de meest uiteenlopende natuurlijke leefgebieden ter wereld! U reist niet alleen door het tropisch regenwoud, de rotsachtige woestijnen van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar u ervaart ook het tropische koraalrif en de Zuidoost-Aziatische jungle. Meer

De Hoge Veluwe Nationaal Park

De Veluwe

Hôtel Nouvelle ligt vlakbij de Veluwe, een schilderachtig landschap met niet alleen prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, kuddes schapen maar ook zacht stromende beekjes. Fietsen is de ideale manier om het park te verkennen, vooral omdat u gratis gebruik kunt maken van de beroemde witte fietsen. Als alternatief kunt u ook uw eigen fiets meenemen. Meer

Historische Kelders Arnhem

Historische Kelders Arnhem

De winkelstraten in Arnhem verbergen zo’n 36 eeuwenoude kelders, die in 2001 in oude glorie zijn hersteld en met elkaar zijn verbonden. Met Arnhemse vondsten, informatiepanelen en verrassingen die uw zintuigen prikkelen, wordt u meegenomen op een chronologische reis door de tijd om de geschiedenis van Arnhem te ervaren. Een deel van de kelders van Hôtel Nouvelle is aangesloten op dit netwerk van tunnels en kelders. De ingang van dit project bevindt zich op ongeveer 50 meter van het hotel. Meer

Eusebius Kerk Panorama

Eusebius kerk (foto van Fruggo 2004) De glazen panoramalift in de kerktoren bereikt een hoogte van 73 meter en biedt de bezoeker een weids uitzicht over de stad, de rivier en de bossen. Via een wenteltrap is een nog hoger gelegen deel te bereiken. De lift maakt een tussenstop op 63 meter, zodat bezoekers op de glazen balkons kunnen staan om de buitenkant van de gerestaureerde toren te bekijken. De beroemde Disney waterspuwers, toegevoegd na de Tweede Wereldoorlog, zijn vanaf de balkons te zien. Meer

Musea in en rond Arnhem

Nederlands Openlucht Museum

Nederlands Openlucht Museum

Ervaar de Nederlandse geschiedenis! Bijzondere ontmoetingen, geuren, beelden en verhalen roepen onvergetelijke herinneringen op aan het dagelijks leven zoals het vroeger was. De historische huizen en boerderijen in het landelijke museumpark zijn levendige plekken. Vriendelijke ‘bewoners’ praten met enthousiasme over hun werk en leven en er is voor alle leeftijdsgroepen genoeg te doen. Een bezoek aan het Openluchtmuseum is de beste dag voor het hele gezin. Meer

Nederlands Wijnmuseum

Nederlands Wijnmuseum

Het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem laat u kennismaken met alle aspecten van een complete wijnervaring. Duizenden jaren geschiedenis, samen met de technische vooruitgang in de vorige eeuw, bouwen een beeld op van de wijnbouw en wijnbereiding en uiteindelijk van de rol van alle wijn in de maatschappij. Het Nederlands Wijnmuseum is gevestigd in een van de oude ondergrondse kelders. Meer

Airborne Museum

Airborne at The Bridge

Een museum in Oosterbeek bij Arnhem over de Slag om Arnhem (september 1944). Operation Market Garden. Gelegen in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen. U vindt er een uitgebreide collectie met wapens, kleding, apparatuur en ook interviews, foto’s en video’s. Volg in de voetsporen van een soldaat in de bekroonde Airborne Experience. Aan de Arnhemse Rijnkade, tegenover de John Frost Bridge, is ook “Airborne aan de brug” te vinden, een informatiecentrum over de Slag om Arnhem. Meer

Kröller Müller Museum

Kröller Müller Museum

Een nationaal kunstmuseum en beeldentuin, gelegen in het Nationaal Park Hoge Veluwe in Otterlo in Nederland. Het heeft de op één na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Werken van Mondriaan, Seurat, Redon, Braque, Gauguin, Cranach, Ensor, Gris en Picasso.
Ook bekend om een van de grootste beeldentuinen van Europa, met werken van Rodin, Moore, Dubuffet, di Suvero, Fontana, Oldenburg, Wotruba en van Lieshout. Meer

Feestaardvarken

Feest Aardvarken

Een cadeau van Koninklijke Burgers’ Zoo aan de stad Arnhem

Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van het dierenpark schonk Koninklijke Burgers’ Zoo een enorm kunstwerk van Florentijn Hofman aan Arnhem. Het dertig meter lange en negen meter hoge Feestaardvarken is donderdagmiddag 12 september 2013 onthuld.

Kunstenaar Florentijn Hofman ontwierp het Feestaardvarken in opdracht van Koninklijke Burgers’ Zoo ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van het dierenpark in 2013. Hofman liet zich inspireren door het aardvarken, een diersoort die in Nederland alleen in het Arnhemse dierenpark gehouden wordt. Koninklijke Burgers’ Zoo gaf het Feestaardvarken cadeau aan de stad Arnhem om daarmee de hechte band van het dierenpark met Arnhem te onderstrepen.

U vindt het Feestaardvarken op 200 meter loopafstand achter Hôtel Nouvelle, voor de ingang van het Rozet gebouw.

Rozet

Rozet:

Ma – vr 8.30 – 22.00 uur
Zaterdag 8.30 – 17.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur (Sept tot Maart)

Voor actuele of afwijkende openingstijden kunt u terecht op de volgende pagina.

Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 10.00 – 18.00 uur
Woensdag 10.00 – 18.00 uur
Donderdag 10.00 – 20.00 uur
Vrijdag 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur (Sept tot Maart)

Voor actuele of afwijkende openingstijden kunt u terecht op de volgende pagina.

Beleef het verhaal van Arnhem en omgeving in Cultureel Centrum Rozet

Achter Hôtel Nouvelle, op maar 100 meter loopafstand, ligt het gratis toegankelijke Rozet. Het prachtige gebouw herbergt de Bibliotheek, het Kunstbedrijf, de Volksuniversiteit, Kunstuitleen toART en het Erfgoedcentrum. Het gebouw is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten uit Rotterdam en werd op 10 december 2013 officieel geopend door Prinses Beatrix.
Via een imposant trappenhuis, de binnenstraat, van 200 meter lang kunt u het gebouw ontdekken. Vanaf het panoramaterras op de bovenste verdieping heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving.

Op de onderste verdieping (-1) vindt u het Erfgoedcentrum. Hier vindt u de geschiedenis van Arnhem en Gelderland. Hier kunt u onder andere keramiek, landschapskaarten, sierraden en een grote collectie boeken vinden. Het museum eindigt niet op de onderste verdieping, maar loopt door in alle vitrines en kaders langs het imposante trappenhuis van het Rozet gebouw.

Delicatessen uit Arnhem

Arnhemse Meisjes

Hongerig geworden van het bezoeken van de omgeving van Hôtel Nouvelle? Wat dacht u van lekkere lokale koekjes? Arnhemse Meisjes zijn heerlijke ovale hardgebakken koekjes van gistdeeg bestrooid met suiker. De koekjes werden in 1829 voor het eerst gebakken door bakker Hagdorn in Arnhem.

Niet lokaal, maar typisch Nederlands; De Stroopwafel. Een wafel gemaakt van twee dunne laagjes gebakken deeg met in het midden een karamelstroopvulling, erg populair in Nederland, waar ze voor het eerst in Gouda werden gemaakt.

Proef deze heerlijke lekkernijen bij De Lunchclub
Jansstraat 26, 6811 GJ, Arnhem

Bioscoop & Filmtheater in Arnhem

Pathé Bioscoop

Pathé Bioscoop ArnhemBekijk de nieuwste films bij Pathé.
Taal: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
2D, 3D, 3D IMAX en 3D Dolby Atmos
Meer

VUE Bioscoop

VUE Bioscoop ArnhemBekijk de nieuwste films bij VUE.
Taal: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
2D en 3D
Meer

Focus Filmtheater

Focus Theater ArnhemCulturele, artistieke films en documentaires.
Taal: afhankelijk van film
Ondertiteling: Nederlands
2D en 3D
Meer

Meer

Toeristeninformatie Arnhem

Skyline Arnhem Hotel Nouvelle

Bezoek het VVV-kantoor of de website van Tripadvisor:

VVV Arnhem
Stationsplein 158C
6811 KL ARNHEM

Website:
VVV VisitArnhemTripadvisor Arnhem

Bezienswaardigheden Nederland

Skyline Netherlands Hotel Nouvelle

Genoeg gezien van Arnhem? Nederland is niet erg groot, waardoor alle bezienswaardigheden binnen een comfortabele rijafstand liggen. Vanuit ons hotel kunt u alle leuke plekjes in Nederland bezoeken en dezelfde avond nog terug zijn. Liever niet met de auto reizen? Misschien denkt u eraan om de trein te nemen. Het treinstation is binnen 7 minuten te voet bereikbaar.
Voor meer informatie over bezienswaardigheden in Nederland kijk op Tripadvisor:

Tripadvisor

Nieuws, evenementen en updates

Kijk op onze Nieuwspagina voor meer interessante evenementen en updates.

Bekijk onze nieuwspagina